Om een tussentijdse toets of praktijkexamen te doen, moet je een geldig theoriecertificaat laten zien. We raden je daarom aan om tegelijk met je autorijlessen te beginnen met de theorie. De kennis uit de theorie heb je namelijk ook hard nodig tijdens je rijlessen.

De theorieopleidingen voor de categorie auto worden gegeven in ons pand aan de Industrieweg 3-S. Hier wordt de les verzorgd. De theorieopleiding is samengevat in een zaterdag, inclusief 3 proefexamens zodat je goed voorbereid op het examen komt. De les worden gegeven op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

De theorie wordt volledig besproken en er wordt extra aandacht besteed aan onderwerpen die je bij het leren snel over het hoofd ziet. Na de theorieles wordt je door onze examencomputer uitgebreid getest over de behandelde onderwerpen.

Als je theorie-examen doet voor de auto krijg je 65 vragen uit 3 ondelen:

   Gevaarherkenning (25 vragen)
   Verkeersregels (30 vragen)
   Verkeersinzicht (10 vragen)

Je bent geslaagd als je minimaal 12 vragen goed beantwoord uit het onderdeel gevaarherkenning en minimaal 35 van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

De kosten van de complete theoriecursus, inclusief boekje en inclusief examenkaart zijn € 100,00.  Voor opgave, bel 038-3322439 of mail naar timeta@timeta.nl.

Heb je geen tijd om een cursus te volgen, kun je ook leren via Theorie Online. Hiermee krijg je een complete online cursus inclusief proefexamens, video’s, foto’s. Vooral leerlingen die moeite hebben met leren/lezen is dit een ideale cursus. Je kunt via theorie online ook proefexamens maken en gevaarherkenning oefenen. De kosten van dit pakket zijn € 35,00.

Ook kun je leren via het theoriepakket auto, in dit pakket zit een theorieboekje en een 10 uur internetkaart, met deze kaart kun je 10 uur lang theorie examens oefenen. De kosten van dit pakket zijn € 31,-.

Wil je binnenkort examen doen om je theoriecertificaat te halen? Dan kun je via onze rijschool een plekje reserveren, dit kost € 39,00. Je kunt ook zelf reserveren via het CBR. Reserveer je zelf dan heb je hiervoor een DigiDcode nodig.

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen als je examen gaat doen.