Om een tussentijdse toets of praktijkexamen te doen, moet je een geldig theoriecertificaat laten zien. We raden je daarom aan om tegelijk met je autorijlessen te beginnen met de theorie. De kennis uit de theorie heb je namelijk ook hard nodig tijdens je rijlessen.

Als je theorie-examen doet voor de auto krijg je 65 vragen uit 3 ondelen:

   Gevaarherkenning (25 vragen)
   Verkeersregels (30 vragen)
   Verkeersinzicht (10 vragen)

Je bent geslaagd als je minimaal 12 vragen goed beantwoord uit het onderdeel gevaarherkenning en minimaal 35 van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie kun je leren via Theorie Online. Hiermee krijg je een complete online cursus inclusief proefexamens, video’s, foto’s. Vooral leerlingen die moeite hebben met leren/lezen is dit een ideale cursus. Je kunt via theorie online ook proefexamens maken en gevaarherkenning oefenen. De kosten van dit pakket zijn € 42,50.

Ook kun je leren via het theoriepakket auto, in dit pakket zit een theorieboekje en een 10 uur internetkaart, met deze kaart kun je 10 uur lang theorie examens oefenen. De kosten van dit pakket zijn € 37,50.

Wil je binnenkort examen doen om je theoriecertificaat te halen? Dan kun je via onze rijschool een plekje reserveren, dit kost € 47,00. Je kunt ook zelf reserveren via het CBR. Reserveer je zelf dan heb je hiervoor een DigiDcode nodig.

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen als je examen gaat doen.