Rijden op een motor geeft je een gevoel dat nauwelijks te beschrijven is.
Een gevoel van vrijheid, van kunnen gaan en staan waar en wanneer je maar wilt.
Wil je optimaal van dit heerlijke gevoel kunnen genieten, dan moet je echter wel de techniek van het motorrijden tot in de puntjes beheersen.
Onze ervaren instructeurs leren je dan ook graag de kneepjes van het vak.

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen

Deel 1 AvB: Voertuigbeheersing. Onze instructeurs Herman of Rengert leren je de basisvaardigheden van het motorrijden, wegrijden, schakelen, bochten rijden, langzame en snelle slalom, remproeven, lopen met de motor en op de standaard zetten enz.. Het AvB examen bestaat uit twaalf verrichtingen, waarvan er zeven uitgevoerd moeten worden. Om te slagen moet je in totaal vijf verschillende bijzondere verrichtingen succesvol afronden. Sinds 2003 is het verplicht om naaste een goedgekeurde helm, ook oogbescherming (bril, vizier) en enkelbedekkende schoeisel te dragen. Onze rijschool stelt al deze kleding in bruikleen. De uitslag van dit examen is 1 jaar geldig. Je kunt dit examen afleggen zonder theoriecertificaat. Het bezit van een autorijbewijs is voldoende.

Deel 2 AvD: Verkeersdeelname. Als je geslaagd bent voor het onderdeel voertuigbeheersing, dan kun je verder met de lessen verkeersdeelneming op de openbare weg. Je oefent diverse verkeerssituaties, zo leer je goed, veilig en verantwoord motorrijden en kun je, je optimaal voorbereiden op het examen. Wat heb je nodig voor het examen verkeersdeelneming: de examenoproep, een geldig theoriecertificaat A, het uitslagformulier AvB examen, dit moet wel voldoende zijn en een geldig wettelijk toegestaan identiteitsbewijs.

Theorie certificaat motor. Deze moet in bezit zijn voor het examen verkeersdeelneming. Heb je nog geen autorijbewijs dan moet je dit certificaat halen voor je met een motoropleiding start. Je mag vanaf 17 jaar theorie halen. Het certificaat is 1,5 jaar geldig. Om voor het theorie-examen te slagen moet je van de vijftig vragen er vierenveertig juist beantwoorden. De motor theorie is zeer praktijkgericht en dus een prima opfrisser van je kennis. Het examen is met zelfstudie eenvoudig te halen. Lesmateriaal is verkrijgbaar bij de rijschool, theoriepakket motor (theorieboek en 10 uur internetkaart examentraining), de kosten van dit pakket bedragen € 35,-.
Het theorie examen wordt afgenomen bij het CBR. Je kunt dit examen zelf regelen via de site van het CBR. Ook kunnen wij het theorie-examen voor je regelen, de kosten hiervoor (€ 40,00) moeten dan meteen bij ons betaald worden.

Try the bike
Motorrijden lijkt je te gek. Maar misschien twijfel je nog. Is het wel iets voor mij?
Een Try the bike is bedoeld voor iedereen die wil kijken of motorrijden echt zo leuk is als je denkt! Tijdens de Try the bike leer je de grondbeginselen van het motorrijden zoals wegrijden, schakelen, remmen, bochten maken etc.
Misschien heb je aanleg voor 2 wielen en gaat het je allemaal makkelijk af, misschien kom je tot de conclusie dat je even goed moet oefenen.
Try the bike duurt anderhalf uur en kost € 60,00.