Rijden op een motor geeft je een gevoel dat nauwelijks te beschrijven is.
Een gevoel van vrijheid, van kunnen gaan en staan waar en wanneer je maar wilt.
Wil je optimaal van dit heerlijke gevoel kunnen genieten, dan moet je echter wel de techniek van het motorrijden tot in de puntjes beheersen.
Onze ervaren instructeur leren je dan ook graag de kneepjes van het vak.

Motorkleding is gratis te gebruiken van de rijschool, zorg wel zelf voor stevig schoeisel die ook de enkels bedekken.

Wanneer u praktijk lessen gaat volgen moet u in bezit zijn van een geldig rijbewijs categorie B (auto) of een geldig theorie certificaat categorie A (motor).

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen

Deel 1 AvB: Voertuigbeheersing. Onze instructeur Herman leert je de basisvaardigheden van het motorrijden, wegrijden, schakelen, bochten rijden, langzame en snelle slalom, remproeven, lopen met de motor en op de standaard zetten enz.. Het AvB examen bestaat uit twaalf verrichtingen, waarvan er zeven uitgevoerd moeten worden. Om te slagen moet je in totaal vijf verschillende bijzondere verrichtingen succesvol afronden.

Deel 2 AvD: Verkeersdeelname. Als je geslaagd bent voor het onderdeel voertuigbeheersing, dan kun je verder met de lessen verkeersdeelneming op de openbare weg. Je oefent diverse verkeerssituaties, zo leer je goed, veilig en verantwoord motorrijden en kun je, je optimaal voorbereiden op het examen. Wat heb je nodig voor het examen verkeersdeelneming: de examenoproep, een geldig theoriecertificaat A, het uitslagformulier AvB examen, dit moet wel voldoende zijn en een geldig wettelijk toegestaan identiteitsbewijs.

Theorie: Deze moet in bezit zijn voor het examen verkeersdeelneming. Lesmateriaal is verkrijgbaar bij de rijschool, theoriepakket motor (theorieboek en 10 uur internetkaart examentraining), de kosten van dit pakket bedragen € 40,00.

Try the bike: Motorrijden lijkt je te gek. Maar misschien twijfel je nog. Is het wel iets voor mij?
Een Try the bike is bedoeld voor iedereen die wil kijken of motorrijden echt zo leuk is als je denkt! De kosten van een Try the bike is € 75,00 (1,5 uur).