De opleiding voor rijbewijs B wordt bij TIMETA verzorgd door de rij-instructeurs:
Harry van Bruggen, Herman van der Vegt, Rengert Segers, John de Weij, Roy Garewal, Rob van der Horst en Gerben Platje
De auto’s voldoen aan de door het CBR opgestelde eisen. De rijlessen worden in overleg met de leerling verzorgd in Zwolle of in Emmeloord.
Onze rij-instructeurs zorgen ervoor dat je het voertuig leert beheersen en dat je verantwoord kunt deelnemen aan het verkeer.
Nadat je het voertuig en de handelingen goed beheerst, wordt in overleg met je rij-instructeur je tussentijdse toets of examen aangevraagd

TUSSENTIJDSE TOETS

Om je tussentijdse toets te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van je theoriecertificaat.
Tevens moet jij ons eerst toestemming geven om je toets/examen aan te vragen. Dit doe je met een machtiging via mijn.cbr.nl met behulp van je DigiD.
Hier moet je tevens ons rijschoolnummer invoeren, en deze is: 1425R2. Zodra dit gebeurt is, kunnen wij zonder problemen jou toets of examen aanvragen.

De tussentijdse toets is een soort proefexamen waarbij de opgedane kennis en vaardigheden getest worden. Deze toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR en lijkt op een echt examen.
Tijdens deze toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiele exameneisen.
Doe je deze examenonderdelen (bijzondere verrichtigingen) goed, dan krijg je tijdens je praktijkexamen vrijstelling van de bijzondere verrichtingen.
Deze vrijstelling geldt altijd alleen voor het eerstvolgende examen na je tussentijdse toets.

De toets duurt ongeveer even lang als een echt examen, voor de auto is dit 45 minuten.
Na afloop van de toets krijg je een advies aan welke onderdelen je nog moet werken.

PRAKTIJKEXAMEN

Om praktijkexamen te mogen doen moet je net als bij de tussentijdse toets in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Ook moet je ons machtigen via mijn.cbr.nl met behulp van je DigiD.
Tevens moet je hier ons rijschoolnummer invoeren, deze is: 1425R2. Het praktijkexamen voor de personenauto duurt ongeveer 45 minuten.
Om examen te kunnen doen heb je de volgende documenten nodig: Je oproepkaart, een geldig theoriecertificaat, een geldig identiteitsbewijs, het ingevulde zelfreflectie formulier en eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets.
Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je allemaal kunt. Helemaal foutloos hoeft je examen niet.
Belangrijk is hoe jij reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent.
De examinator bekijkt dus of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Wil jij weten wat ons slagingspercentage is kijk dan op www.rijschoolgegevens.nl